Euroflorist köper Englands tredje största floristnätverk

Det Malmöbaserade blomsterförmedlingsföretaget förvärvar konkurrenten iFlorist i England.

Euroflorist, som i år firar 20 år på nätet, gjorde nyligen en rockad i ledningen för att få ett större fokus på B2B, förvärv och e-handel. Nu har man sett till att slå tre flugor i en smäll genom att köpa upp konkurrenten iFlorist i England.

iFlorist är det tredje största nätverket i England och opererar även e-handelsplatserna iFlorist, iHampers och Flowerfete där amerikanska 1-800-Flowers.com, noterat på Nasdaq, är majoritetsägare.

Annons

– iFlorist har en väl utvecklad B2B-försäljning som vi nu kommer åt, dessutom kan vi genom att inkorporera deras e-handel i vår miljö skapa synergier som direkt påverkar vårt resultat positivt, säger Laszlo Varga, VD på Euroflorist.

Ökar ordervolymerna med 30 procent

Euroflorist är idag verksamt i 12 länder och har sin största marknad i England efter att man 2010 förvärvat det Romseybaserade företaget Teleflorist, som senare döptes om till eFlorist. Man tog då över ett nätverk med cirka 1 500 florister och en e-handelsplattform för förmedling av blommor.

Sedan dess har eFlorists e-handel vuxit med över 20 procent per år, och med uppköpet av iFlorist stärker man sin digitala position och ökar ordervolymen med ytterligare cirka 30 procent. Samtidigt som man utökar leveransnätverket av florister.

– Vi har haft en grym tillväxt i UK de senaste fyra åren och med den här affären stärker vi vår position ytterligare på den brittiska marknaden, säger Laszlo Varga.

Annons