Från begagnade plastburkar till 6 miljoner i omsättning

E-handlaren som började från scratch.

Vet ni hur det känns som förälder att inte kunna åka och handla smör, bröd och mjölk åt sin familj? Det var den bittra sanningen just då.

Så inleder Morgan Sehlstedt ett blogginlägg om den resa hans företag har gjort under de senaste 11 åren. Han och hans fru Veronika Sehlstedt hade vid den tiden vad Morgan beskriver som “familj, hus, barn och några Tupperwareburkar”, men inte så mycket mer.

Annons
Annons

- Det fanns verkligen inga pengar på kontot eller i fickan just då. Jag hade precis förlorat jobbet efter att företaget som jag var delägare i hade gått i konkurs. Med resultatet att inga löner eller andra ersättningar betalades ut, berättar Morgan.

"Är du inte klok, utbrast jag"

På Veronikas håll fanns dock en erfarenhet som skulle komma att få hela familjen på fötter igen, och betydligt mer än så. Den skulle visa sig lägga grunden för ett företag som i år beräknas omsätta sex miljoner kronor.

- Något år tidigare hade min fru varit tupperwareförsäljare med en hel del sådana prylar i skåpen. När man sitter där och inte kan köpa mat så känns det inte optimalt med sådana prylar. Hon plockade ut några stycken och sa "ska vi lägga ut dessa på Tradera?"

Morgan var till en början skeptiskt inställd till Veronikas idé.

- Är du inte klok, utbrast jag. Vem i hela friden skulle vilja köpa begagnade plastburkar? Men sagt och gjort. Buden kom, 58 kronor plus frakt. För en begagnad och sliten plastburk! Jag trodde inte att det var sant.

E-handelsfabrik i hemmet

Den första säljframgången ledde till fler och innan Morgan och Veronika visste ordet av hade de en mindre e-handelsfabrik i huset. Det fanns bland annat en station för fotografering och en för fotografering av varor.

Resten är, som man brukar säga, historia. I dag har de första trevande försöken med plastburkar mynnat ut i e-handel inom helt andra segment. Duons bolag, som går under namnet Säljassistent Norden AB, driver nätbutikerna Jetsettrend.se och Eliglide.se, som är verksamma inom mode och sängkläder.  

- Jag glömmer aldrig när man skulle köpa sin första rulle med paketeringspapper. Det kostade 257 kronor för en rulle på 175 meter, vilket då var mycket pengar. I dag beställer vi dem pallvis. Succén fortsatte, restlager och konkurspartier köptes in och det blev ett helt företag med försäljning på nätet.

Annons
Annons

Så småningom sadlade Veronika och Morgan Sehlstedt delvis om och utökade sin e-handelsverksamhet med en leverantörstjänst. Utöver de två nätbutikerna ligger Säljassistent Norden AB bakom sajten Säljassistent. Den sistnämnda erbjuder tjänster inom marknadsföring och försäljning, och hjälper på så sätt andra företag att komma igång med sin e-handelsverksamhet.

Per Holknekt till styrelsen

Sedan 2014 har omsättningen gått spikrakt uppåt och bolaget har vuxit med lönsamhet. Nu i veckan fick det in modedesignern och entreprenören Per Holknekt i sin rådgivande styrelse.

- Företaget har utvecklats bra under dessa år, och når nu rekord på rekord i försäljning och internationell lansering är påbörjad! Här är inte resan slut, det är bara början på en ny resa, även om det ibland känns motigt så går det inte att få det värre än vad det var den där torsdagen för elva år sedan, avslutar Morgan Sehlstedt.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!