Global logistikjätte öppnar sitt första logistikcenter i Sverige

Anpassat för e-handel med kylvaror.

Den globala logistikkoncernen Seafrigo har nu intagit Sverige. Koncernens verksamhet består främst av sjö- och flygfrakt samt tempererad lagring och hantering. Nu har Seafrigo öppnat ett 13 000 kvadratmeter stort lager utanför Helsingborg.

- Nu har vi öppnat vårt första logistikcenter i Sverige, strax utanför Helsingborg, där E4 och E6 möts. I en nybyggd anläggning om 13 000 kvadratmeter erbjuder vi hantering och lagring av 18 000 pallar i frys, kyl och sval, omlastning av kylt och fryst gods, upptining och datummärkning och plock till e-handel, skriver företaget på sin hemsida.

Annons
Annons

Den nya byggnaden

"Tempererad tredjepartslogistik"

Tillsammans med transportpartners ska Seafrigo ha daglig distribution till hela Norden. Det nya lagret erbjuder tredjepartslogistik och riktar sig till bland annat e-handlare.

- Vi ser nu fram emot att ta anläggningen i bruk för att kunna erbjuda den nordiska livsmedelsbranschen det bästa inom tempererad tredjepartslogistik, säger Peter Jönsson, VD för Seafrigo i Norden, i ett pressmeddelande.

2000 kvm stor kyl för e-handeln

Byggnaden ska vara designad för “effektiv logistikhantering och energisnålhet” och har tre temperaturzoner. Förutom kyl (+2°C) och frys (-24°C) finns även en zon som håller 15 grader för lagring av bland annat choklad.

- Anläggningen kommer att ha en 2000 kvadratmeter stor kyld entresol anpassad för plock av konsumentförpackningar till e-handel, skriver Logistic Contractor, som byggt anläggningen.

Den nya anläggningen väntas sysselsättta 30-40 personer. Seafrigo driver sedan tidigare 3PL-anläggningar i Le Havre, New York, Miami, Hong Kong och Melbourne.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!