Happy Plugs backar med 25 procent – VD:n lämnar bolaget

Slutade efter drygt ett halvår på posten.

Efter att framgångsrikt ha tagit Happy Plugs ut i världen och en bra bit över 100 miljoners-gränsen, valde grundaren Andreas Vural i höstas att lämna rollen som vd. Posten togs över av Christina Tillman, som tidigare har varit vd för modemärkena Odd Molly och Gudrun Sjödén.

LÄS ÄVEN: Andreas Vural kliver åt sidan - hon tar över vd-posten

Annons

"Var delade meningar"

Meningen var att Christina Tillman skulle bidra med sin kompetens för att öka takten på Happy Plugs globala tillväxt, men den planen verkar ha gått i kras. Nu avslöjar nämligen Breakit att Tillman inte längre är kvar som vd för Happy Plugs. I juni i år ska hon ha ersatts av medgrundaren Tobias Ekman, som tidigare också var för försäljningschef för bolaget.

Varken Andreas Vural, Tobias Ekman eller Christina Tillman har velat ge några närmare kommentarer om vd-bytet till Breakit, men enligt Tillman ska det handla om meningsskiljaktigheter.

- Det var delade meningar om hur vi ska driva bolaget. Jag har full respekt för att den som grundat ett bolag vill ha det på ett visst sätt. Det är viktigt att den som grundat det får driva det sin väg, säger hon till sajten.

Gjorde förlust på 21 miljoner

Nyhetssajten har även tagit del av Happy Plugs färska årsredovisning, där det framgår att bolagets försäljning har sett ett rejält tapp det senaste året. 2016 sålde Happy Plugs färgglada hörlurar, och andra tekniska tillbehör, för 114 miljoner kronor och kom samtidigt upp i ett resultat på minus 5,5 miljoner.

2017 hade omsättningen sjunkit med nära 25 procent till 86 miljoner kronor. Samtidigt ska dock resultatet ha gått i motsatt riktning och landat på minus 21 miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: Han ska göra Happy Plugs störst i USA

Annons