Indiska online-betalningar nästa steg för Alibaba

Alibaba fortsätter sin globala expansion. E-handelsjätten ser nu ut att ta sig an Indien där man ryktas investera 200 miljoner dollar i One97 som bland annat äger betaltjänsten och marknadsplatsen Paytm. Något som skulle ge Alibaba en väg in på den stadigt växande e-handelsmarknaden.

Sedan Alibaba börsnoterades i höstas har den kinesiska e-handelsjätten pratat vitt och brett om en internationell expansion, och inte bara inom e-handeln. Nu ser man ut att vara på väg in i Indien och Alibaba ska ligga i samtal om att investera 200 miljoner dollar i One97 Communications.

One97 äger i sin tur Paytm, som bland annat att erbjuder mobila betalningar men även driver en marknadsplats med cirka 20 miljoner registrerade användare. Paytm ska enligt egen utsago hantera drygt 15 miljoner order i månaden.

Annons
Annons

En väg in i Indien

Investeringen ska enligt rykten ske via Alibabas dotterbolag Ant Financial Services Group, som har hand om Alibabas betaltjänst Alipay med 18 miljoner aktiva användare utanför Kina och som accepteras av mer än 2000 handlare.

Alipay finns däremot inte i Indien men en investering i One97 ger nätjätten en väg in på den indiska marknaden

– Indien är en bra marknad för Alibaba att expandera till, med dess enorma befolkningsmängd och växande e-handel. Det skulle hjälpa Alibaba att hitta en lokal partner som förstår marknaden, säger Cao Lei, chef för konsultföretaget China E-Commerce Research Center.

Källa: IR

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!