Lageranställda tar Amazon till domstol för att få lön

Amazon får återigen en känga av sina lageranställda. Det efter att de tvingats stanna kvar efter arbetstid för stöldkontroller utan ersättning. Något som de i en stämningsansökan hävdar att de har rätt till enligt den federala lagen, Fair Labor Standards Act.

The U.S Supreme Court, USA:s högsta domstol, ska kika lite närmare på e-handelsjätten Amazon efter att lageranställda lämnat in en stämningsansökan. Lagerarbetare på en av Amazon distributionscentraler i Nevada, tycker nämligen att de har rätt till kompensation efter att de tvingas stanna kvar efter arbetstid för stöldkontroller.

Lagerarbetarna ska inte vara direkt anställda utav Amazon utan av bemanningsföretaget, Integrity Staffing Solutions, som kommenterar det hela så här:

Annons
Annons

– För att ha rätt till ersättning måste den anställde utföra en huvudsaklig syssla som ingår i deras arbete. Att avstå från att begå ett brott är en samhällsövergripande skyldighet, inte en del av den anställdes arbetssysslor.

Inte första gången

Arbetarna å sin sida hävdar att lagen inte är så tydlig som Integrity vill ge sken av, och att stöldkontrollerna är klart knutna till det arbetet de utför. Fallet, som fått titeln Integrity Staffing v. Jesse Busk and Laurie Castro, väntas tas upp i höst.

Amazon har än så länge valt att inte kommentera det hela men det är inte första gången lageranställda höjer rösterna över sin arbetssituation hos e-handelsjätten.

I början av 2013 uppdagades det hur anställda vid Amazons tyska distributionscentraler vaktats av nazistvakter. Även i Storbritannien har en Wallraffande reporter nosat upp dåliga arbetsförhållanden.

Källa: Internet Retailer

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!