Lämnar toppjobb hos Fyndiq för VD-jobbet hos Eniro

Fick sparken 2014 - nu är hon tillbaka.

Fyndiqs Chief Supply Officer Magdalena Bonde förekom en del i mediebruset i samband med att marknadsplatsen införde sin omtalade ersättningsgräns på 200 kronor. Enligt den skulle alla klagomål som gällde varor vars värde understeg just 200 kronor bemötas med en automatisk återbetalning, oavsett vad handlaren i fråga tyckte om saken.

LÄS ÄVEN: Fyndiq om gränsen: "De flesta har varit positiva"

Annons
Annons

Sedan dess har det varit lite tystare om Magdalena Bonde - och nu står det klart att hon lämnar Fyndiq. Hon har nämligen utsetts till vd för Eniro AB, som hon sedan tidigare sitter i styrelsen för.

Hyllas för sin expertis

I ett pressmeddelande från Eniro AB hyllas Magdalena Bonde för sin breda erfarenhet inom bland annat ekonomi, e-handel och affärsutveckling.

- Det är med stor tillfredsställelse som styrelsen har utsett Magdalena Bonde till vd och koncernchef för Eniro AB. Magdalena har en profil och en expertis som lämpar sig väl för att fortsätta det påbörjade arbetet med strategin och affärsmodellen som introducerades under Örjan Frids tid som vd. Jag ser fram emot att bidra till Eniros fortsatta utveckling tillsammans med Magdalena och resten av styrelsen, säger Eniros styrelseordförande Arne Myhrman i en kommentar.

Fick gå efter svag utveckling

Magdalena Bonde, som även behåller sin plats i styrelsen, har tidigare varit vd för Eniro Sverige. Enligt flera medier fick hon dock sparken från den tjänsten 2014, något som ska ha haft att göra med svag försäljningsutveckling. Det rapporterar nyhetssajten Di.

Magdalena Bonde kommer att tillträda sin nya tjänst senast den 12 augusti 2019.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!