MediaMarkts nya säljkanal – kan nå miljoner

Ska sälja gamla produkter.

Elektronikjätten MediaMarkt Iberia, som täcker verksamheten i Spanien och Portugal, har börjat sälja sina produkter på eBay, det rapporterar sajten Internetretailing.net.

För tillfället har MediaMarkt lagt upp över 10 000 produkter på marknadsplatsen. Enligt artikeln ska elektronikföretaget använda sin eBay-kanal till att sälja äldre varor, som exempelvis har funnits hos företaget i mer än ett år.

Annons
Annons

- MediaMarkt är inte är främmande för konsumenternas nya shoppingbehov. Köpvanorna har förändrats och det gör att vi varje dag arbetar för att anpassa oss till våra kunders preferenser, säger Samuel Debeaupte, regionchef på MediaMarkt Iberia, och tillägger:

- För en marknad som Spanien är samarbetet med eBay en spännande utmaning. 

Men det är inte första gången MediaMarkt går live på eBay. Redan 2012 började den tyska versionen av elektronikjätten att sälja sina produkter på marknadsplatsen, och idag erbjuder de 93 000 artiklar på eBay.

- eBay är en mycket intressant distributionskanal, genom vilken vi kan göra vårt breda online-produktsortiment tillgängligt för ännu fler. Med eBay når vi mer än 16 miljoner potentiella kunder i Tyskland, sa Wolfgang Kirsch, vd för bolaget i Tyskland.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!