NordicInk har fått en lyckad start i Finland

NordicInk som säljer bläck och toners på nätet har under de senaste åren vuxit snabbt på den svenska marknaden. Nu tar man sikte även utanför landets gränser. I dagarna slog man officiellt upp portarna till sin finska e-handel.

Växjöbaserade NordicInk grundades redan 1998 och har vuxit kraftigt under de senaste åren. Man har även utsetts till Årets e-handlare tre år i rad av kunderna genom Pricerunner och säger sig ha fler än 250 000 kunder.

Bolaget ingår i e-handelsgruppen Nordic E-Commerce Group tillsammans med NordicFeel, PetsOnline och relativt nystartade Kontoret.se. Fram tills nu har NordicInk fokuserat på den svenska marknaden, men man har sakta men säkert smugit över den finska gränsen.

Annons
Annons

– Vi är väldigt stolta över att nu kunna lägga till en ny marknad och erbjuda både företag och privatpersoner i Finland att handla i vårt sortiment till låga priser och med snabba leveranser, säger Calle Johansson, vd Nordicink.

Bra orderflöden

Den finska sajten, NordicInk.fi, har utvecklats under året men har först nu officiellt öppnat. Verksamheten i Finland använder samma infrastruktur med lager och med finsktalande kundtjänst i Växjö, och kunderna verkar snabbt ha hittat till sidan

– E-handeln i Finland växer väldigt snabbt och vi tror och hoppas att Nordicink.fi kommer att bli en ledande aktör även i Finland. Under lanseringsfasen som varit så har intresset varit stort och vi har redan vid lansering ordentliga dagliga orderflöden, vilket är över all förväntan, säger Calle Johansson.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!