Partykungen vill ansöka om att bli kunglig hovleverantör

Efter att ha fått självaste kungahuset som kund överväger Partykungen att ansöka om att få kalla sig kunglig hovleverantör.

Partykungen kunde nyligen konstatera att en beställning som företaget hade fått in skulle skickas till kungafamiljen. Nu funderar Partykungen enligt VD:n Joel Svensson på att ansöka om att bli kunglig hovleverantör, något ungefär 130 företag är i dagsläget.

- Det kändes självklart riktigt roligt att hovet vill handla av oss. Inte minst då vi ju inspirerats av kungen som namn på vår webbplats, säger Joel Svensson.

Annons
Annons

För att få utnämnandet, som beviljas av kungen själv, måste företaget bland annat ha ett "mycket gott renommé" och uppfylla höga krav på etik. Leveranserna till kungahuset ska ha pågått länge och vara regelbundna, även om det är varornas karaktär som avgör hur ofta leveranserna måste ske.

Maskeraddräkt till prinsessan Estelle

Det var i fredags som Joel Svensson lade ut en tweet med en bild på en faktura som skickats till H M Kungliga Hovförvaltningen. Tweeten fick snabbt ett svar av en följare som hoppades på att beställningen skulle ha utgjorts av en av de omtalade Gunilla-maskerna. Han lär dock bli besviken.

- De beställde en maskeraddräkt till prinsessan Estelle som snart fyller fyra år, berättar Joel Svensson.

Endast ett fåtal företag får varje år utmärkelsen Kunglig Hovleverantör. Hovleverantörskapet kan när som helst återkallas om det skulle visa sig att företaget inte lever upp till de regler som finns.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!