PostNord stärker sin norska verksamhet med uppköp

PostNord köper norska Jetpak Borg. Syftet med affären är att komplettera PostNords verksamhet i Norge och stärker koncernens position på den norska logistikmarknaden.

PostNord köper 100 procent av aktierna i det norska transport- och logistikföretaget Jetpak Borg AS. Företaget har en fraktterminal i Sarpsborg och erbjuder skräddarsydda lösningar för övernattleveranser till bilhandlare, verkstäder och liknande branscher i Norge.

Företagets distributionssystem omfattar långväga transporter från centrallager i Skandinavien till över 500 mottagare i Norge varje natt.

Annons
Annons

– Vi fortsätter att genomföra vår strategi, att skapa helhetslösningar och gränsöverskridande logistikkapacitet i Norden. Köpet av Jetpak Borg är ett viktigt tillskott till vår framgångsrika logistikverksamhet i Norge, säger Håkan Ericsson, VD och koncernchef för PostNord.

Kompletterande uppköp

Jetpak Borg omsätter 120 miljoner norska kronor och var fram till PostNords köp ett dotterbolag till Jetpak Norge, som ingår i Jetpak Group, vilket i sin tur ägs av riskkapitalbolaget Polaris som även äger majoriteten av aktierna i Skånska Byggvaror.

Nu är tanken att vidareutveckla och komplettera dagens logistiklösningar i Norge för att skapa en bättre och mer komplett produktportfölj.

– JetPak Borg är ett välskött företag med solid kompetens. Genom köpet stärker vi vår position på den norska logistikmarknaden ännu mer, säger Robin Olsen, chef för PostNord AS.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!