ShopUSA siktar på Tyskland med nytt kapital

E-handelstjänsten ShopUSA som skall förenkla för konsumenter att e-handla i USA har tagit in riskkapital för en europeisk expansion. Detta meddelar företaget som snart har 100 000 användare i Danmark och Sverige.

ShopUSA meddelar att de står inför en europeisk expansion. Företagets tillväxt de senaste månaderna ska ha gjort dem investeringsvänliga och nu har man tagit in "flera miljoner".

– Vi har under det senaste året fokuserat på att skapa en stark kännedom på den danska och svenska marknaden. Och det har lönat sig. På ett år har vi fått över 33 000 ny användare, och vi fortsätter att växa kraftigt från månad till månad. Vår affärsmodell är mycket skalbar och har bevisat sin potential, inte bara hemma utan även i Sverige. Det har gjort oss mycket investeringsvänliga, säger VD Michael Brønnum, VD på ShopUSA.

Annons
Annons

ShopUSA startades alltså i Danmark och där skall man idag ha 74 000 användare. I Sverige är siffran idag 19 000.

Tyskland nästa land

Tjänsten erbjuder kunder att handla i amerikanska webbutiker som vanligtvis inte levererar till kunder som är bosatta utanför USA.

Att handla i USA som om man vore en amerikan är tydligen något som efterfrågas. Nu har alltså ShopUSA tagit in extra kapital som bland annat skall användas till att ta sig an Tyskland.

– Vi har länge tittat på den tyska marknaden, med mer än 80 miljoner invånare så är det självklart en mycket intressant kundkrets för oss. Nu har vi möjlighet att gå in på denna marknad med full kraft redan i år. Efter att vi lanserat i Tyskland så väntar Beneluxländerna samt Norge och Finland, säger Michael Brønnum.

 

Källa: Press

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!