Just nu: Skokedjan Footlight har försatts i konkurs

Utförsäljning pågår.

SM Mode AB, som tidigare hette Footlight AB, har ansökt om konkurs i Lunds tingsrätt. Anledningen är att företaget har fått problem med att betala sina skulder.

- Bolaget är på obestånd, som ej är tillfälligt, och ansöker om att detta försätts i konkurs, skriver företaget i sin ansökan till tingsrätten.

Annons
Annons

Förluster flera år i rad

2018 kom SM Mode upp i en omsättning på 17 miljoner kronor och levererade samtidigt ett resultat på nästan minus fem miljoner. De senaste åren har SM Mode:s omsättning sakta sjunkit samtidigt som företaget har kämpat med röda siffror.

Företaget har haft ett antal butiker på centrala lägen i framför allt Malmö och Lund, samt en outletbutik i Lund. Företaget har också haft en butik i Stockholm och en i Göteborg, varav den sistnämnda avvecklades 2018. Även butiken i Stockholm har nu stängts.

Webbshopen stängd

Dessutom har Footlight haft en egen e-handel. Enligt ett meddelande på företagets hemsida har den sedan en tid tillbaka stängt för beställningar.

- Vi vill tacka alla våra kunder som handlat hos oss. Vi har nu stängt vår webbshop men har fortfarande utförsäljning i våra butiker i Malmö och Lund. Varmt välkommen dit, skriver företaget.

Enligt uppgift öppnades Footlights första butik i Lund år 1982. SM Mode:s konkursansökan beviljades av Lunds tingsrätt den 3 juli i år.

Konkursförvaltaren i ärendet, advokat Anne Merete Mellemsaether, säger till Ehandel.se att det är för tidigt att säga exakt vad som har orsakat Footlights ekonomiska situation, men tillägger att det delvis handlar om höga hyreskostnader.

- Företaget har haft butiker i centrala lägen och då blir hyreskostnaderna höga, säger hon.

LÄS ÄVEN: Stora omnikedjor rasar mot fastighetsägare

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!