Sommarrusning efter nya kylskåp – ”har nästan sålt slut”

Försäljningen ökade med 70 procent.

Den smått extremt varma sommaren har fått e-handlarna att i tur och ordning rapportera brist på vätskeersättning, fläktar och enorma badleksaker.

LÄS ÄVEN: Kraftig fläktbrist - e-handlarna laddar i hettan

Annons

"Har aldrig upplevt något liknande"

Men det är inte bara människor som plågas av värmen. Nu meddelar nämligen Elgiganten att landet kylskåp och frysar inte heller lyckas stå emot trycket. Under juli och början av augusti ska företaget ha ökat sin försäljning av kylskåp, frysar och frysboxar med omkring 70 procent jämfört med förra årets sommar.

- Jag har sålt vitvaror i närmare tjugo år och har aldrig upplevt något liknande. Frysboxarna har nästan sålt slut. Värmen har gjort att mängder av kylskåp, frysar och frysboxar gett upp, vilket skapat en väldigt stor efterfrågan över hela landet, säger Joakim Lindberg, Commercial Manager för vitvaror och hushållsprodukter på Elgiganten, i ett pressmeddelande.

Tipsar om att köpa nytt i tid

Enligt Elgiganten slår värmen hårt mot kylskåpen, och många passar därför på att införskaffa nya vitvaror. Hos företaget ska efterfrågan på kylskåp och frysar ha ökat med 78 respektive 72 procent under de senaste veckorna.

- Många reagerar på att deras kyl och frys låter mycket under varma perioder och det beror på att kompressorn får arbeta hårt för att hålla inställd temperatur i skåpen. Låter det riktigt illa på en äldre produkt kan det tyda på att skåpet är nära att gå sönder. I dessa fall kan du vara förutseende och köpa nytt innan olyckan är framme, säger Joakim Lindberg.

Annons