Storbritanniens näthandel ökade med 17,6 procent

Sommarrea och en perfekt tajmad värmebölja gjorde att juni blev den bästa månaden för Storbritanniens e-handlare sedan augusti 2014.

Näthandeln i Storbritannien ökade med 10 procent i maj jämfört med samma månad 2014 enligt den brittiska distanshandelsorganisationen IMRG. Juni har varit en ännu bättre månad om man ska tro deras kollega, British Retail Consortium, BRC.

Enligt branschorganisationen ökade e-handeln med hela 17,6 procent i juni jämfört med samma period föregående år. Starkast var tillväxten i kategorin kläder och skor medans de som säljer leksaker och babyartiklar hade sin bästa månad sedan januari.

Annons

Står för 18,4 procent av detaljhandeln

Samtidigt kan man konstatera att juni var den bästa månaden för landets onlinehandlare sedan augusti 2014, och e-handeln ska enligt BRC:s siffror stått för 18,4 procent av den totala detaljhandeln under perioden.

Tillväxten ska till stor del bero på att landets modehandlare börjat sin sommarrea tidigare än vanligt, något som slog väl ut tack vare en värmebölja i slutet av månaden.

– Som alltid är webbsajter populära under rea-perioder då de ger konsumenterna en större överblick av vad som finns i lager. För återförsäljare är nätet ett väldigt användbart verktyg för att nå kunder och visa upp sina erbjudanden, säger Helen Dickinson, generaldirektör för British Retail Consortium.

 

Källa: Internet Retailing

Annons