Sveriges största skolkoncern vässar e-handeln

Ökad användarvänlighet och fler produkter.

Ett av företagen inom Academedia, som är Sveriges största privata skolkoncern, gör ett nytt ryck med sin e-handel. Företaget det handlar om är utbildningspionjären Hermods, som grundades redan 1898 och köptes upp av Academedia så sent som 2014. 

Hermods har sedan tidigare en e-handel där de bland annat säljer onlinekurser och e-böcker, men denna ska nu ha utvecklats, enligt företaget. I den nya e-handeln ska bland annat användarvänligheten ha förbättrats.

Annons

- Hermods nya webbutik kommer att vara mer modern än den tidigare webbutiken och integrera med Hermods hemsida. Det vi har förbättrat är bland annat användarvänligheten och designen på sidan. Det kommer att blir enklare och smidigare för våra befintliga - och potentiella - kunder att använda den nya webbutiken, säger Mathias Skalmstad, verksamhetschef för Hermods Privat- och Företagsutbildningar, i ett pressmeddelande. 

Populära språkkurser blir fler

Förutom tekniska förbättringar ska även utbudet av kurser och e-läromedel ha utökats.

-Vi har exempelvis sett att språkkurserna är populära och nu har vi lagt till fler språk, exempelvis kinesiska och italienska, som det har varit en stor efterfrågan på. Fördelarna med att köpa en utbildning eller kurs hos oss är att eleven får tillgång till sin egna lärare där man har möjlighet att få handledning, säger Mathias Skalmstad.

Kurserna tycks kunna kosta allt mellan 500 och 11 000 kronor.

Annons