Target plockar in Amazons trojanska häst i sortimentet

Den amerikanska lågpriskedjan, som slutade sälja Amazons läsplattor för fyra år sedan, har åter lagt till dem i utbudet.

Under 2012 valde både Walmart och Target att sluta sälja Amazons olika Kindle-läsare. Något många såg som ett svar på Amazons aggressiva priskrig mot fysiska butiker.

Det fanns även de som jämförde Amazons surfplattor med trojanska hästar och att de var ett sätt för e-handlaren att locka de fysiska butikernas kunder ut på nätet. Men nu har Target åter valt att plocka in ett flertal av e-handelsjättens digitala enheter.

Annons

På hyllorna lagom till julhandeln

Tidigare i veckan blev det nämligen möjligt att köpa Amazons surfplattor Kindle och Fire, samt TV-boxen Fire TV på Target.com, och lagom till julhandeln kommer de även att hamna på hyllorna i lågpriskedjans butiker.

– Target utvärderar kontinuerligt sortimentet för att kunna leverera kvalitetsprodukter. Vi vet att våra kunder älskar många aspekter av att shoppa hos oss och tror att de kommer att uppskatta bekvämligheten att hitta dessa objekt i våra butiker och på Target.com, säger företaget i ett uttalande.

Annons