Vägrar delta i Black Friday – ska rädda bina istället

"Det är hög tid för konsumenten att ta mer ansvar".

Singles Day har precis klarats av och nu väntar Black Friday och Cyber Monday runt hörnet. För en del är kampanjglädjen total men för andra är shoppingfesterna något man helst hade sluppit.

"Är rätt skrämmande"

En e-handlare som hör till den senare gruppen är Ekoträning.se, som uppmanar alla att “våga vägra hysterin” som kommer med Black Friday. Företaget tänker inte sänka några priser i samband med dagen, utan satsar istället på välgörenhet.

Annons

- Med rådande klimatsituation och miljöförstöring så är detta rätt skrämmande. Det är hög tid för konsumenten att ta mer ansvar, skriver företaget på sin hemsida.

Ekotränings välgörenhetskampanj går ut på att företaget skänker 15 procent av sin omsättning under perioden 19 november till och med den 1 december till Naturskyddsföreningen.

Rycker ut för små trädgårdsmästare

Mer exakt ska e-handlaren vara med och stödja ett projekt som går under namnet "Nu räddar vi bina", vars uppdrag enligt Ekoträning är att "rädda våra små trädgårdsmästare".

- På Ekoträning.se kommer vi inte heller i år göra några prissänkningar eller erbjudanden utan allt förblir precis som vanligt. Vi vill att ni ska handla av oss när ni har ett behov, inte för att ni ska köpa för sakens skull.

Företagets grundare hoppas nu att fler företag ska sätta ner foten och markera mot Black Friday.

- Vi hade gärna sett flera hänga på och ge en del av omsättningen till ett välgörande projekt för att markera mot köphysterin, skriver Calle Conradsson på Ekoträning till Ehandel.se.

Annons