Walmart satsar på leksaker – ska fylla hålet efter Toys R Us

Har lagt till över 30 000 barnrelaterade produkter i e-handeln.

I spåren av Toys R Us globala kollaps finns det andra som ser sin chans. Leksaker kommer uppenbarligen fortfarande att köpas, och nu tycks Walmart sikta på att fylla det hål på marknaden som den forna leksaksjätten lämnat efter sig.

LÄS ÄVEN: Toys R Us i konkurs - lägger ner alla butiker i USA

Annons
Annons

"Könsneutral barnkammare" ny kategori

Den senaste tiden ska över 30 000 nya barnrelaterade produkter ha tillkommit i Walmarts e-handel, rapporterar Business Insider.

Nu tar Walmart även nästa steg och lanserar en ny sektion i e-handeln där de ska sälja barnleksaksartiklar. Dessa ska i sin tur ha ketegoriserats i flera olika teman, såsom "wanderlust", "boho chich", "mid-century modern" och "den könsneutrala barnkammaren".

2000 butiker ska få babyavdelning

Men det är inte bara leksaker som kommer att ingå i det nya sortimentet, utan även Barnsängar, stolar och väggkonst, ska Walmart själva ha berättat nyligen.

- Den här nya barnkammarupplevelsen kompletterar vårt bredare sortiment online, vilket vi har ökat aggressivt genom att lägga till mer än 30 000 nya föremål under det senaste året, vilket uppges vara en ökning med 40 procent. Vi vill även skapa en ny butikserfarenhet genom att ha en babyavdelning i våra mer än 2000 butiker över hela landet, skrev Lauren Uppington, vice vd och chef för Walmart.coms sortiment i en bloggpost som ska ha publicerats under torsdagen.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!