600 ambulansbesök på Amazons lager

Kritiken mot arbetsmiljön fortsätter.

Nyligen uppdagades det att e-handelsjättens lagerarbetare i Storbritannien kissade i flaskor för att hinna med i e-handlarens tempo, samt undvek att dricka vatten. Amazon får ofta utstå kritik för arbetsmiljön på sina lager men det ska samtidigt nämnas att de har över 550 00 anställda, så det lär vara svårt att undvika all kritik.

LÄS ÄVEN: E-handelsjättens anställda kissar i flaskor för att hinna

Annons

Den senaste tiden har dock just lagercentralerna i Storbritannien pekats ut som speciellt hårda mot arbetarna. Nu rapporterar tidningen The Guardian att ambulans fått tillkallats 600 gånger, på tre år, till Amazons distributionscentraler i landet. Enligt Amazon är detta dock en låg siffra med tanke på antalet arbetade timmar.

- Det är helt enkelt inte korrekt att påstå att vi har osäkra arbetsförhållanden baserat på dessa data eller med obekräftade uppgifter. Förfrågningar om ambulansservice till våra distributionscentraler är övervägande ihopkopplade med personliga hälsotillstånd och inte arbetsrelaterade. Ambulansbesök på våra brittiska lager var i fjol 0,00001 per arbetad timme, vilket är dramatiskt lågt, ska Amazon ha sagt i ett uttalande.

Liknande lager hade åtta besök

The Guardian har dock även jämfört ett av Amazons brittiska lager, där 1 800 personer jobbar, med ett av dagligvarujätten Tescos distributionscentraler som sysselsätter 1 300 personer. Båda lagren ska också vara i ungefär samma fysiska storlek.

Till Amazons lager var det under de senaste tre åren 115 ambulansbesök, medan Tesco-lagret endast hade åtta stycken. Siffror som förstås inte målar Amazon i något bra ljus. Ambulansbesöken till Amazon-lagret har dock minskat och var under förra året "endast" 28 stycken, jämfört med 2015 då ambulans fick tillkallas 49 gånger.

Annons