E-handlare ger 2 000 studenter en fast ”pick up”-point

Får maten hem till gården.

Den 1 mars är det dags för årets största inflyttning till studentboendet Lappkärrsberget i Stockholm. I samband med det lanseras även ett nytt samarbete mellan Stockholms studentbostäder och e-handelsföretaget Mathem.

Det går i korthet ut på att områdets studenter får tillgång till en så kallad fast pick up-point på Lappistorget, dit Mathem ska leverera studenternas beställningar.

Annons

– Jag minns själv allt som behövde köpas när jag började studera och flyttade in i min studentlägenhet. Därför känns det extra roligt att vi är på plats nu! Jag tror verkligen vi kan hjälpa studenterna med första boendet, inte bara med mat utan även med köks- och badrumsartiklar och en verktygslåda för enklare hantverk, säger Hanna Nilsson, Key Account Manager på Mathem, i ett pressmeddelande.

"En utveckling som efterfrågats"

Samarbetet, som inte är helt olikt det den brittiska e-handlaren Asos nyligen införde i Leeds, kom till efter att Lappkärrsbergets hyresgäster hade framfört önskemål om ett bättre serviceutbud.

LÄS ÄVEN: H&M-konkurrentens nya tjänst: Leverans efter fem timmar

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra hyresgäster denna möjlighet. Det är en utveckling av vårt erbjudande till studenterna som efterfrågats, säger Mathias Lantz, förvaltningschef Stockholms studentbostäder.

Totalt bor 2 000 studenter på Lappkärrsberget, som är Stockholms studentbostäders största campusområde.

Annons