Efter Netflixsuccén: Amazon tar sig an Spotify

E-handelsjätten lanserar en fullfjädrad streamingtjänst som kostar mindre än fyra dollar i månaden.

Amazons streamingtjänster har tidigare bara varit tillgängliga för e-handelsjättens Prime-medlemmar. Ett medlemskap som kostar 99 dollar om året, och som förutom strömmad film och musik, bland annat erbjuder fri tvådagars-frakt samt gratis leverans samma dag via Prime Now.

Tidigare i år rullade Amazon däremot ut Prime Video som en separat videostreamingtjänst och e-handlaren har även investerat en hel del pengar i egenproducerat material, som nya Top Gear-klonen The Grand Tour.

Annons

Något som inte kan tolkas som något annat än att Amazon vill ta upp kampen med streamingtjänster som Netflix och HBO, och nu verkar man även sugen på att ta sig an Spotify och Apple på allvar.

Högtalarna är en riktig hit

Som vi rapporterat tidigare har e-handelsjätten haft planer på att lansera sin musiktjänst separat, och nu är den snart här. Streamingtjänsten har fått namnet Amazon Music Unlimited och kommer att kosta mellan 3,99 och 9,99 dollar per månad, skriver Reuters.

Den billigaste varianten är dock bara tillgänglig för de som äger en Echo-högtalare. Vill man kunna spela musik även utan Amazons högtalare stiger priset till 7,99 dollar, om man är Prime-medlem vill säga. För vanliga dödliga kostar musiktjänsten 9,99 dollar per månad.

Amazons billigaste variant tros dock kunna bli en bästsäljare då Echo-högtalarna blivit en stor hit sedan de lanserades sommaren 2015. Först ut är inte oväntat USA men tjänsten väntas komma till utvalda länder i Europa innan årets slut.

Annons