Efter e-handelskonkursen – Team Sportia byter fokus igen

Click and collect i fysiska butiker blir den nya modellen.

Igår kunde vi berätta att det bolag som drivit Team Sportias e-handel, Aitrops Event AB, gått i konkurs. Det innebär attsportföretagets e-handel nu är nedstängd tills vidare.

LÄS ÄVEN: Team Sportias e-handel i konkurs - nätbutiken stängd

Annons

Nu berättar företagets vd Lars Palmgren att de i och med e-handelns nedläggning kommer att ändra om fokuset på den digitala handeln - igen. För så sent som i november hette det att man skulle storsatsa på e-handeln.

LÄS ÄVEN: Team Sportias e-handelsplan för att bli sportbutikernas vinnare

Fokus på click and collect

Nu blir det istället ett annat koncept som väntar.

- För oss är det viktigt att börja med rätt fokus, med det som är vårt DNA och det som vi ser som vår starkaste konkurrensfördel nämligen våra butiker, våra lokala handlare. Plattformen kommer därför till en början riktas om med ett fokus på att stärka vår fysiska handel ytterligare, ett arbete som redan är påbörjat, skriver Lars Palmgren till Ehandel.se.

- Vi ser att våra kunder vill handla i flera olika kanaler, därför blir det viktigt för oss att fokusera på en Click and collect-lösning. Genom att ge kunden möjligheten att lägga sin order online och nyttja våra butikers befintliga lager kan vi snabbt ta nästa steg i att lösa vår digitala handel, fortsätter han.

"Negativt utifrån flera aspekter"

Exakt när det nya konceptet ska börja implementeras är dock oklart i nuläget.

- Det är för tidigt att redan nu säga när alla funktionerna är up and running.

När det gäller vad som föregått Aitrop Events konkurs, hänvisar Lars Palmgren vidare till företaget, men han menar att det som hänt drabbar alla inblandade.

Annons

- Aitrops Events konkurs är självklart negativ utifrån flera aspekter. Det drabbar människor, leverantörer och varumärket, vilket är ledsamt, skriver Lars Palmgren.

"Mer laddade än någonsin"

Han tror dock att företaget kommer att fortsätta att skörda framgångar både inom fysisk och digital handel i framtiden.

- Team Sportias butiker och entreprenörer tillsammans med alla hängivna medarbetare är dock mer laddade än någonsin och preparerade för framtiden. En framtid där vi är övertygade om att lokalt entreprenörskap i kombination med digital handel kommer att skörda framgångar, avslutar Lars Palmgren.

Annons