Klarna hoppas på tusentals nätbutiker i USA 2016

Klarna har nu tagit steget in i USA och fått sin första e-handelskund men det ska bara vara början meddelar företagets amerikanska VD.

Klarnas nordamerikanska VD, Brian Billingsley, intervjuades igår av Bloomberg. I Intervjun lyfter man det faktum att även om Overstock, som nu kör Klarna, inte är någon liten e-handlare så är det samtidigt ingen jordskredsseger för det svenska betalföretaget.

Overstock är kända för att våga testa nya lösningar och deras VD har tidigare prisat den digitala valutan Bitcoin. I Intervjun erkänner Brian att Overstock är redo att testa ny saker och att det är en anledning till att de nu är den första e-handlaren att köra Klarna i USA.

Annons

Välkända e-handlare på ingång

Brian berättar också att de jobbar på samarbeten med e-handelslösningar som Shopify och Demandware för att nå många nätbutiker i USA. De ska även vara i diskussion med flera stora välkända e-handlare som ska börja använda Klarna de kommande månaderna.

Mer konkret planerar man att 50-60 nätbutiker i USA ska använda sig av Klarna innan årsskiftet. Under 2016 tror Brian Billingsley att hundratals om inte tusentals amerikanska e-handlare kommer köra Klarna.

Annons