Meksters nya sajt ska få fler att våga meka med bilen

E-handeln Mekster har genomgått en renovering och är nu mer informativ än tidigare.

I sortimentet hos Mekster.se finns tiotusentals bilreservdelar och biltillbehör. Sajten har nyligen lanserats i en ny version som ska ge kunderna en “fräschare och mer informativ” e-handel. Ambitionen är att finnas till både för de som är vana bilmekare och nybörjare som med hjälp av Mekster förhoppningsvis ska våga ta sig an att fixa med bilen. 

- Gör-det-själv trenden är fortsatt stark och något som nya Mekster.se tar fasta på. Att ha kunskapen att fixa bilen när den krånglar är något att vara stolt över och ett hantverk som vilket som helst. Nya Mekster.se kommer att vara bilistens vän snarare än ett varuhus. Här ska man, oavsett förkunskap, kunna göra rätt val av reservdel till bilen eller biltillbehör och även köpa den till ett bra pris, säger Meksters VD Marcus Fredriksson i ett pressmeddelande.

Annons

Texter och videor ska sprida kunskap

Osäkra bilägare kan använda sig av ett särskilt verktyg på sajten för att få hjälp med att beställa rätt delar.

- Genom att knappa in bilens registreringsnummer och milantal kommer det upp förslag på reservdelar som passar. Många av bilreservdelarna och biltillbehören på Mekster.se kommer att ha kompletterande texter och videos för att sprida kunskapen om bilens alla delar och vad de faktiskt är till för. Här ska alla känna att de får hjälp eller blir inspirerade, säger Marcus Fredriksson.

Mekster ägs numera helt och hållet av Nordic Etail, vars VD Torkel Hallander nyligen deltog i Veckans 5 på Ehandel.se.

Annons