Nätmat.se lanserar egen app

Scanningsfunktion ska få fler att klicka hem maten online.

I somras kunde vi berätta om jämförelsetjänsten Nätmat.se, som hade som mål att öka andelen mat som handlades online.

LÄS ÄVEN: Ny jämförelsesajt ska smörja nätmatsbranschen

Annons

Konceptet går ut på att kunderna istället för att handla direkt via en nätmatsbutik, går in på Natmat.se och lägger sina varor i korgen där istället. Kunden kan sedan jämföra bland annat priser och leveransvillkor och utifrån det välja vilken butik som passar dem bäst just den gången.

Trög matbransch på nätet

Trots att det rörde sig om en nysatsning fick sajten snabbt 10 000 registrerade användare. Nu tar de nästa steg i målet att främja nätmatsbranschens framväxt.

- Man ska vara ödmjuk. Vi har insett att många branscher har kommit igång ordentligt med sin e-handel, men att matbranschen varit lite trögare på den fronten. Så vi började fundera på hur vi skulle kunna hjälpa till ytterligare och kom fram till att vi ville ta fram en app som underlättar handeln av mat på nätet, säger Freddy Olsson, som är en av företagets grundare, till Ehandel.se. 

Resultatet blev en app som kort och gott heter Nätmat. Den har samma funktioner som de som finns på sajten, men med ett viktigt tillägg.

- Vi har infört en scanningsfunktion som gör att man exempelvis kan scanna av koden på sitt mjölkpaket, varpå det automatiskt läggs i korgen. 

Kan delas med familjen i version två

Tanken är att man ska kunna lägga till saker under veckans gång allteftersom man kommer på att saker och ting tar slut. Och trots att appen är nylanserad så är version nummer två redan på gång.

- Vi tänkte släppa den om några veckor och då ska man kunna dela shoppinglistan med alla sina familjemedlemmar. 

Han nämner även en annan sak som Nätmat hoppas kunna utveckla framöver. Det är dessutom något som han inte är ensam om att se behovet av. Redan för några veckor sedan berättade vi att Karolin Kull, en av grundarna av Mathem.se, hade pratat om samma sak inför ett event där hon stod som talare.

Annons

- Att använda AI-tekniken så att vegetarianer exempelvis slipper se kött ser vi som självklart, säger Freddy Olsson.

LÄS ÄVEN: MatHem: Vegetarianerna ska slippa se kött i e-handeln

Appen Nätmat finns att ladda ner på App store och Google Play.

Annons