Zalandos leveranser stramas åt – kunden får välja timme

Nytt pilottest hos e-handlaren.

När Zalandos nya Nordenlager utanför Stockholm drar igång verksamheten senare i år, är ambitionen att företagets kunder i Norden ska få sina leveranser snabbare. På sikt hoppas dessutom Zalando att kunderna i Stockholmsområdet ska kunna få sin leverans samma dag, vilket företagets Nordenchef Kenneth Melchior nyligen berättade i en intervju med Ehandel.se.

Men även om det förstås är en trevlig nyhet, inte minst för stockholmarna, så är satsningen blygsam jämfört med vad Zalando har för sig i hemstaden Berlin. Där har kunderna redan möjlighet att välja hemleverans samma dag, och nu flyttar e-handlaren fram positionerna ytterligare. I delar av den tyska huvudstaden kan kunderna nämligen nu välja en tidslucka på 60 minuter, inom vilken varan levereras.

Annons

"Paketet ska inte diktera kundens liv"

Den önskade timmen kan väljas för leverans samma kväll, eller upp till tio dagar i förväg. Leveransen sker sedan med Zalandos samarbetspartner Hoard, som levererar paketet med cykel.

- Våra kunder vill ha snabbhet och flexibilitet när det kommer till deras paketleveranser. De vill kunna bestämma när paketet ska levereras istället för att paketet ska diktera deras liv. Med den här nya tjänsten tillfredsställer Zalando det behovet och utvecklar samtidigt det lokala leveransnätverket för att nya och intressanta tjänster ska kunna bli möjlighet, säger Kenneth Melchior i ett pressmeddelande.

I Belgien samarbetar Zalando sedan tidigare med Parcify, som har som affärsidé att använda kundens GPS-koorinater för att kunna leverera direkt till kunden oavsett var hon eller han befinner sig. Företagets nya pilottest ska utvärderas innan det eventuellt byggs ut och lanseras i fler städer.

LÄS ÄVEN: 

Så blir Zalandos nya Sverigelager

Zalando börjar hämta upp returer i Sverige

Annons