Googles snabba leveranser rullas ut i större skala

Testperioden med Google Shopping Express, som i samarbete med lokala återförsäljare erbjuder leverans samma dag, verkar ha slagit väl ut. Nu öppnar Google upp tjänsten för alla boende i San Francisco-området och lanserar samtidigt en ny app.

Google gjorde i våras allvar av sina planer på att erbjuda leverans samma dag. Först ut att testa den nya tjänsten, Google Shopping Express, var en utvald skara i San Francisco Bay Area.

Bland de anslutna återförsäljarna fanns bland annat Target, Walgreens, Staples, American Eagle, och Toys"R"Us, samt ett antal lokala caféer och fristånde butiker.

Annons
Annons

Nu meddelar Google att alla boende i San Francisco, Bay Area samt Peninsula och San Jose kan utnyttja tjänsten. Sökjätten passar samtidigt på att meddela att man utökat antalet återförsäljare som är anslutna till Google Shopping Express.

Gratis i sex månader

Google har även lanserat en app för Android och iOS som kunderna kan använda sig av. Priserna kommer att vara detsamma som i butikerna så konsumenten betalar inget extra för att handla via tjänsten.

Till en början verkar det inte kosta något att få sina varor hemlevererade. I alla fall inte om man är medlem i Google Shopping Express. Användare kan nämligen skaffa ett sex månader långt medlemskap och får då obegränsat med kostnadsfria leveranser samma dag.

Hur mycket tjänsten kommer att kosta när testperioden väl är över är ännu oklart. Men många tror att Google kommer att lägga sig under det pris som konkurrenten Amazon tar för sin Prime-tjänst.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!