Amazon i hetluften efter farligt gods på passagerarflyg

E-handelsjätten får böta 65 000 pund efter att ha skickat litiumbatterier med passagerarplan.

Amazon har tidigare fått böta 350 000 dollar efter att slarvat med att följa reglerna för frakt av farligt material med flyg. Bland annat var vätskorna inte korrekt förpackade och saknade nödvändiga etiketter. Nu är e-handelsjätten i hetluften igen.

Den här gången för att ha fraktat litiumbatterier med passagerarplan. Något som nu innebär att Amazon får böta 65 000 pund efter att Storbritanniens svar på Luftfartsverket, the Civil Aviation Authority, åtalat e-handlaren, rapporterar Wired.

Annons
Annons

Vid ett flertal tillfällen

Enligt åtalet ska Amazon vid minst fyra tillfällen ha fraktat litiumbatterier vid flygningar från Storbritannien och det hela uppdagades när Royal Mail scannat Amazons last och upptäckt det förbjudna godset.

– Luftfartssäkerheten är av största vikt och det är därför det finns internationella och inhemska restriktioner för att förhindra leverans av vissa varor som utgör en säkerhetsrisk. Dessa farliga varor inkluderar litiumbatterier, som är förbjudna från att transporteras som post eller som gods på ett passagerarflygplan, såvida de inte är installerade i, eller förpackas med utrustningen, säger Kate Staples, chefsjurist Civil Aviation Authority.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!