Amazon-konkurrenten sålde för 124 miljarder dollar i Q1

E-handelsökade med 37 procent.

Under årets första kvartal nådde den amerikanska detaljhandelsjätten Walmart upp i en omsättning på 123,9 miljarder dollar. Det motsvarar nästan 1 200 miljarder svenska kronor.

LÄS ÄVEN: E-handeln tvingar Walmart till superlager på 200 000 kvm

Annons
Annons

Och för Walmart, som på senare år gjort flera större satsningar på sin digitala verksamhet, blev det e-handeln som snodde rampljuset även den här gången. Medan tillväxten totalt sett låg på en procent, ökade nämligen företagets e-handel i USA med 37 procent. Något som kan ha påverkat den siffran är Walmarts utrullning av kostnadsfri leverans dagen efter beställning. Företagets plan är att tjänsten ska ha spridits till 75 procent av USA:s befolkning inom det kommande året.

- Vi är särskilt nöjda med kombinationen av tillväxt i jämförbar försäljning i butiker och e-handel i USA. Våra anställda visar upp en förmåga att ta hand om dagens kunder samtidigt som de bygger nya möjligheter för framtiden, och jag vill tacka alla involverade för en stark start på året, säger Walmarts vd Doug McMillon i en kommentar.

Flipkart-köp påverkade resultatet 

E-handelstillväxten utmärker sig inom kategorier som livsmedel, heminredning och mode. Enligt Walmart är det i första hand företagets verksamhet i USA som har gått bra under kvartalet.

Walmarts rörelseresultat för Q1 landade på 4,9 miljarder dollar, vilket är ett tapp på 4,1 procent jämfört med samma månader förra året. Företaget menar dock att det var bättre än förväntat, eftersom en hel del pengar gått till bland annat köpet av Flipkart.

LÄS ÄVEN: Walmart betalar 130 miljarder för 75 procent av Flipkart

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!