E-handeln med och firar när Kalle-tidningen fyller 70 år

Jubileumsbok redo för beställning.

Det allra första numret av den klassiska serietidningen Kalle Anka & C:o gavs ut 1948 och kostade då 60 öre. Nu i september har 70 år passerat sedan tidningen med den populära ankan gjorde entré på den svenska marknaden, och det ska givetvis firas.

"Tillgänglig för alla nätbokhandlare att ta in"

För att uppmärksamma firandet har förlaget Egmont - som för övrigt numera har flera e-handlare i sitt stall - tagit fram både en speciell jubileumsbok och en nytryckt version av den allra första svenska Kalle-tidningen.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Efter e-handelssatsningen: Mediejättens resultat ökar 13%

För de e-handlare som är intresserade av att delta i jubiléet ska det nu vara möjligt att beställa hem den specialframtagna boken, som samlar några av de mest populära serierna från de senaste 70 åren, till lagret.

- Jubileumsboken finns tillgänglig för alla nätbokhandlare att ta in, den ska finnas på Förlagssystem. Kollade precis de stora nätbokhandlarna och det verkar stå tillfälligt slut hos alla, men den ska alltså finnas tillgänglig, skriver Anna Bergström, projektledare på Kalle Anka & C:o, i ett mejl till Ehandel.se.

Unikt exemplar såldes för 165 000

Boken ska dessutom gå att beställa i Egmonts egen e-handel Dintidning.se.

Den som är ute efter det specialtryckta jubileumsnumret av tidningens allra första utgåva får dock skaffa sig en prenumeration av serietidningen, där numret går att få som prenumerationsgåva. Det går även att köpa hos leksaks- och seriemuséet Bergrummet i Stockholm samt på bokmässan i Göteborg, som pågår från den 27 till och med den 30 september.

Kalle Anka & C:o är den serietidning som har utkommit under längst tid och med flest nummer i Sverige, och det allra första numret har nu blivit ett eftertraktat samlarobjekt. Enligt Egmont såldes ett exemplar av det första numret för 165 000 kronor på en auktion i Stockholm år 1999.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!