E-handelsveteraner i ny bransch – ska nå 5 miljoner 2020

Ny e-handel för den som har allt.

E-handelsprofilen Alex Nerö, som bland annat grundade Rollup-kungen och kedjan 4Sign, har tillsammans med sin kompanjon Jens Ende startat ett nytt e-handelsprojekt. Jens Ende har tidigare arbetat som barchef i London, och nu är tanken att duon ska kombinera just dryckesvaror och e-handel.

"Helt annat tänk" inom B2C

De har nämligen lanserat nätbutiken WhiskeyLounge.se, som ska sälja whiskytillbehör och diverse barutrustning. På senare år har Alex Nerö och Jens Ende tillsammans drivit en e-handel som riktar in sig på B2B, så deras nya satsning innebär en nystart både vad gäller kundgrupp och sortiment.

Annons
Annons

- Vi har gett oss in i en B2C-marknad i segmentet "presenter åt män som har allt". Efter så många år inom B2B så är det roligt att få ta del av den större marknaden för konsumenter, som har ett helt annat tänk. Folk handlar med sin egen plånbok på impuls och inte med företagets pengar, vilket gör en gigantisk skillnad i köpmönster och konvertering, säger Alex Nerö i ett pressmeddelande.

WhiskeyLounge var från början tänkt som en butik som helt och hållet skulle fokusera på whiskyrelaterade produkter, men nu är siktet snarare inställt på att sälja exklusiva "prylar för män". Utöver ovan nämnda kategorier funderar Nerö och Ende bland annat på att sälja varor inom kategorin rakning.

Vill växa organiskt

Planen är att nå 5 miljoner i omsättning under nästa år.

- Marknaden för födelsedagspresenter är konstant och lika många kommer att söka efter "vad köper man till en man som fyller 50" i dag som i morgon, så vi har ingen brådska att kasta oss in. Med våra kunskaper inom SEO och marknadsföring på nätet ska vi inom ett år vara en av de största inom vårt segment.

I dagsläget är WhiskeyLounges grundare helt inställda på att få företaget att växa utan att ta in externt kapital.

- Resan ska ske helt genom organisk tillväxt och inget tillväxtkapital behövs i dagsläget, ett beslut vi tog tidigt då vi gärna vill vara de enda ägarna och ha snabba beslutsvägar, avslutar Alex Nerö.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!