Ett av världens största lyxbolag köper miljardnäthandel

"Såg behovet av en online-marknadsplats för 16 år sedan".

Det schweiziska lyxföretaget Richemont, som omsätter över 100 miljarder kronor och som är delägare i nätbutiken Net-a-Porter, gör nu ett stort e-handelsförvärv.

Richemont har köpt upp det brittiska företaget Watchfinder.co.uk. Köpesumman delges inte men med tanke på att Watchfinder omsätter runt en miljard kronor, eller 87 miljoner pund, för räkenskapsåret som slutade i mars förra året, så lär det inte ha varit gratis.

Annons
Annons

Watchfinder säljer begagnade lyxklockor och har sitt hjärta på nätet, även om de har expanderat fysiskt efter sina online-framgångar. Richemonts styrelseordförande Johann Rupert berättar i ett pressmeddelande varför de lagt vantarna på den brittiska nätbutiken.

- För sexton år sedan förutsåg Watchfinders grundare behovet av en online-marknadsplats för begagnade premium-klockor. De är själva entusiaster och de etablerade Watchfinder för att ge kunderna en exceptionell upplevelse. Vi tror att det finns stora möjligheter att hjälpa företaget att växa ytterligare.

"Kraven från en kräsen kundkrets"

Även om Richemont inte säger det rakt ut så är det uppenbart att de har ambitioner online med sina senaste förvärv.

- Tillsammans med Yoox Net-a-Porter, och vår andel i Dufry, är förvärvet av Watchfinder ytterligare ett steg i Richemonts strategi. Det kommer att göra det möjligt för oss att bättre betjäna de sofistikerade kraven från en kräsen kundkrets, säger Johann Rupert.

LÄS ÄVEN: Net-a-Porter slås samman med italienska Yoox

Förvärvet väntas vara klart denna sommar. Richemont har även lyckats få full kontroll över e-handelsgruppen som består av nätbutikerna Yoox och Net-a-Porter. Detta efter att ha lagt fram ett bud värt 2,7 miljarder euro till befintliga delägare. Den affären väntas vara klar under juni.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!