Familjebutiken som hoppas sprida lite ljus i tillvaron

Den 70-åriga belysningsbutiken Växjö Elektriska tar klivet ut på nätet. Tidigare i veckan slog man upp dörrarna till en nätbutik som ska erbjuda samma service och expertis som den fysiska butiken har gjort sedan starten på 40-talet.

Växjö Elektriska grundades redan 1944 och har sin butik på Storgatan i Växjö. Man har ett brett belysningssortiment från ett sjuttiotal varumärken, inklusive ett antal småländska aktörer som Örsjö och Bsweden.

Men man säljer inte bara belysning utan erbjuder även rådgivning utifrån kundens boende. Besökarna visar bilder av sitt boende, svarar på frågor via ett ”ljustest” och får personlig handledning utifrån det.

Annons
Annons

Man har även arbetat med ljussättningen av bland annat nya Vida Arena, Hotell Royal Corner och ljussätter hem runt om i hela Sverige på konsultbasis. Den här servicen vill man nu ta med sig ut på nätet.

– Vi är raka motsatsen till de stora elektronikkedjorna som säljer allt. Vi är experter inom belysning och konkurrerar genom att erbjuda ett sortiment som ingen annan har. Sedan har vi en service som de inte kan matcha, säger Johannes Nilsson som är ansvarig för e-handelssatsningen.

Ambitionen är inte att bli störst

Målet är alltså att kunderna ska få samma möjligheter som i den fysiska butiken. Bland annat kommer de att kunna låna hem lampor för att testa dem innan köp. Butiken har också en egen reparatör som hjälper kunderna med allt från loppisfynd till kristallkronor.

– Vi omsätter runt åtta miljoner varje år och har ingen ambition att blir störst, vi vill vara en nätbutik som finns kvar om 70 år till med kunder som har handlat där hela sitt liv. Precis som i Växjö Elektriska-butiken på Storgatan, avslutar Johannes.

 

Källa: Press

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!