ICA bygger nytt e-handelslager – i Malmö

Väntas ge 900 nya jobb.

Knappt hade Ica hunnit ta Stockholmslagret i Johanneshov i bruk innan handlarna protesterade mot att det inte funkade som det var tänkt. Något som dock löste sig ganska snabbt.

LÄS ÄVEN: ICA:s darkstore på fötter igen - "En väl fungerande verksamhet" 

Annons
Annons

50 000 kvadrat har reserverats

Nu berättar koncernen att de redan planerar nästa e-handelslager, eller "darkstore", som e-handelslagren inom livsmedelsbranschen också har kallats. Denna gång är det i Malmö som man vill etablera sig. Under tisdagen klubbade tekniska nämnden i Malmö således igenom en markreservation i Tullstorp, i nordöstra Malmö, något som Sydsvenskan var först med att berätta.

Markytan som reserverats för ändamålet är 50 000 kvadratmeter stor och hela bygget beräknas stå klart år 2021. Etableringen tros även komma att innebära 900 nya jobb i Malmö, något som stadens styrande politiker nu jublar över.

- Det är precis den här typen av jobb som vi behöver i Malmö. En av anledningarna till att Malmö har så hög arbetslöshet är att vi saknar den här typen av jobb. Därför är det väldigt roligt med den här etableringen, säger Andréas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden, till Sydsvenskan.

"En betydelsefull distributionshub"

Tanken är att hälften av de nya anställda kommer att jobba på lagret och hälften med att köra lastbilstransporter. Från ICA:s sida så menar man att området där det nya lagret kommer att ligga är en bra plats rent distributionsmässigt.

- Området kring Sunnanå är en betydelsefull distributionshub i Malmö och markreservationen av fastigheten i Tullstorp är en del av ICA Fastigheters långsiktiga plan att förvärva strategiska platser för framtiden, ska Lena Boberg, vd för ICA Fastigheter, ha sagt i ett pressmeddelande.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!