Lämnade Animail – får toppjobb hos Klarna i USA

"Känns oerhört spännande och utvecklande".

Efter att både Animail och konkurrenten Vetzoo hade köps upp av den finska djurfoderjätten Musti ja Mirri, dröjde det inte länge förrän de forna konkurrenterna började slå samman delar av sina verksamheter för att effektivisera försäljningen.

LÄS ÄVEN: Ett lager och en plattform när Animail och Vetzoo slås ihop

Annons
Annons

Så småningom tog Lars Martin Norviit, tidigare vd för Vetzoo, även över det kommersiella ansvaret för Animail, vars dåvarande vd Alexander Olsson istället valde att lämna koncernen.

LÄS ÄVEN: Alexander Olsson slutar som VD för Animail

Sedan dess har det varit lite tystare om Alexander Olsson, men nu kan vi rapportera att han har gått tillbaka till Klarna, som han även har arbetat för tidigare. Den här gången har han fått rollen som ansvarig för Klarnas Finance and Analytics-team i USA.

- Vår uppgift är att leverera finansiell styrning, budget och rapportering samtidigt som jag ska vara ett bollplank för vår amerikanska Managing Director och brygga samarbeten med HQ i Stockholm, berättar Alexander Olsson i ett meddelande till Ehandel.se.

Han ser stor potential för Klarna på den amerikanska marknaden.

- Vi har bra momentum och mycket nytt på gång så att få vara en del av detta känns oerhört spännande och utvecklande. På det personliga planet så är den amerikanska kontexten såklart också en aspekt som gör det hela extra intressant, eftersom jag har haft ett nordiskt fokus med Animail under de senaste fyra åren.

Alexander Olsson tillträdde sin nya tjänst på Klarna i juni i år.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!