NordicInks ägare köper upp konkurrenten Patroner.se

Nordic E-Commerce Group, NECG, som sedan 1998 driver flera e-handelsbutiker köper Patroner.se. Bolaget som förvärvas har de senaste åren visat bra tillväxt men negativt rörelseresultat, något som nu skall brytas och vändas till vinst.

Patroner.se är ett av Sveriges äldsta e-handelsföretag och sedan 1996 har man sålt skrivartillbehör på nätet. Sommaren 2013 köpte företaget upp konkurrenten Cheapink, men nu är det man själva som får en ny ägare.

Växjöbaserade e-handelsgruppen Nordic E-Commerce Group, med bland annat Nordicink, NordicFeel, PetsOnline och Kontoret.se i portföljen, har nämligen köpt lite ny ammunition för sin fortsatta satsning i Norden.

Annons
Annons

– Det här är ett intressant förvärv med stor potential för oss som passar utmärkt in i vår struktur. Bläck & Toners på nätet växer i takt med att retailmarknaden minskar. Vi har idag bred erfarenhet inom området då vi sedan 1998 framgångsrikt även driver Nordicink som är en av de största e-handlarna inom segmentet. Vi räknar med att uppnå samordningseffekter inom gruppen och kunskapsöverföring mellan vår och Patroners expertis och genom det växa ytterligare, säger Henrik Löfberg, vd på NECG.

Sveriges tredje största

Affären innebär att NECG, som under 2014 omsatte omkring 300 miljoner kronor, köper 100 procent av bolaget, och man ser många intressanta möjligheter med sitt förvärv.

Bland annat räknar man med synergieffekter mellan företagen inom inköp, logistik, administration och marknadsföring. Patroner.se kommer att drivas vidare separat, och med NECG som ägare kan nätbutiken stärka kunderbjudandet med ett betydligt större sortiment.

– Patroner.se har etablerat sig som Sveriges tredje största handlare inom segmentet och omsatte förra året dryga 16 miljoner kronor. Nu gäller det för oss att snabbt vända förlust till vinst och samtidigt stärka kunderbjudandet ytterligare, säger Henrik Löfberg.

 
Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!