Över 100 miljoner till ny obemannad butik

Obemannade butiker drar in pengar.

Nyligen kunde vi berätta om hur svenskens obemannade butik fått hjul och nu kör runt och servar kunder i Shanghai. Amazon experimenterar även de med obemannade butiker och nu kommer nästa utmanare på marknaden.

Innan obemannade butiker hunnit bli något att räkna med så finns det nu flera aktörer som försöker få snurr på konceptet där kunderna själva sköter sin shopping, utan några butiksanställda.

Annons
Annons

Dator övervakar allt

Den nya utmanaren heter Bingobox och kommer ifrån Zhongshan i Kina men testas just nu också i Shanghai, precis som Moby Mart som vi nyligen skrev om. Bingobox ser inte lika futuristisk ut som Moby Mart men funktionen är densamma.

Bingobox har en uppsättning varor likt en näraffär och kunderna identifierar sig med sin mobil, via tjänsten WeChat, för att ta sig in i butiken. Sedan shoppar de och skannar varorna med mobilen för att sedan lämna affären. Det ska även finnas videoövervakning i butiken och en dator sägs kunna analysera vad kunderna faktiskt tar med sig.

125 miljoner kronor

Även om kunderna ska klara sig själva i butiken så finns det en skärm där man ska kunna videochatta med kundtjänst om man har problem med att handla. Bingobox har även hjul, precis som Moby Mart, och kan därmed flyttas till olika fysiska platser.

Enligt Tech in Asia så räknar företaget bakom Bingobox med att fyra anställda ska kunna sköta 40 obemannade Bingoboxar. Att fylla på en butik ska bara ta 20 minuter enligt företaget. Bingobox fick nyligen in nära 15 miljoner dollar, eller runt 125 miljoner kronor, i en första investeringsrunda.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!