Pilottest live: Budbee hämtar upp alla returer

Behöver inte längre gå via ombud.

Fria hemleveranser kvällstid - det kan kunder som e-handlar från Man of a Kind numera ta del av. Men företagets leveranssatsning har också en annan spännande funktion - nämligen att Man of a Kind ingår i ett pilottest i vilket leveransuppstickaren Budbee också hämtar upp kundernas returer.

LÄS ÄVEN: E-handlare satsar på fria hemleveranser på kvällen

Annons
Annons

"Fler går live inom kort"

Nu kan vi berätta mer om pilottestet, som utöver Man of a Kind omfattar Polarn O. Pyret, Ridestore och Add Nature.

- Vi för dialog med våra övriga handlare och fler kommer att gå live med returupphämtning inom kort. Funktionen aktiveras för varje handlare individuellt, men det kräver ingen integration från e-handlaren då hela bokningen sker via Budbees tracking-länk, berättar Simon Strindberg, CCO på Budbee, för Ehandel.se.

Enligt Strindberg finns det två huvudsakliga fördelar med Budbees nya returtjänst. Den ena är att kunden slipper besöka ett ombud för att returnera sin vara, och den andra är att varken e-handlaren eller eller konsumenten behöver tänka på att ordna med en returfraktsedel.

Utökas till Göteborg och Malmö

Returen går rent praktiskt till som så att kunden får ett nytt val när hon eller han har mottagit sin leverans av Budbee. I samband med det kan man välja en tidpunkt för upphämtning. Ifall returtjänsten kostar någonting eller inte, är upp till e-handlaren att avgöra.

Kan det bli aktuellt att även hämta upp returer av varor som inte har levererats av er?

- I dagsläget kommer vi enbart att kunna hämta paket som först levererats av Budbee. Vi har givetvis funderat på möjligheten att hämta varor som levererats av andra aktörer och det är något vi tycker är väldigt intressant, skriver Simon Strindberg, och fortsätter:

- Dock adderar detta ytterligare komplexitet och vi har valt att titta närmare på detta först när returerna för Budbees leveranser är fullt lanserade.

Pilottestet med returer inleddes så sent som i måndags, och hittills ska allt ha gått smidigt.

Annons
Annons

- Allt fungerar som tänkt, det är lite tidigt att säga mer än så. Men redan nu är vi trygga i att lägga till fler handlare och inom kort även öppna upp Malmö och Göteborg.

"E-handlarens affärsmässiga beslut"

Medan en del e-handlare låter sina kunder betala extra för hemleverans kvällstid, så finns det också företag som erbjuder tjänsten utan extra kostnad. Utöver Man of a Kind ska Budbees leveranser erbjudas kostnadsfritt av bland andra Apotea, Bangerhead och Lyko.

Hur e-handlarna väljer att prissätta returerna, om de nu väljer att hoppa på det Budbee-tåget, återstår dock att se. Dock kommer Budbee förstås att debitera e-handlaren för varje omhändertagen retur, precis som företaget redan gör för leveranserna.

- Budbee kan och bör aldrig styra hur vår leverans eller retur prissätts mot konsument. Det är e-handlarens affärsmässiga beslut som baserar sig på väldigt många faktorer som till exempel strategi, marginaler och så vidare. Dock är vår ambition att addera så mycket värde genom vår leveransupplevelse att e-handlare kan motivera ett attraktivt pris mot konsument, skriver Simon Strindberg.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!