Slängdes ut av Ebay – gör Q2-vinst på 4,5 miljarder

Revansch för dumpade PayPal.

Från 3,13 till 3,86 miljarder dollar i omsättning och en vinst efter skatt som gått från 411 till 523 miljoner dollar. Det motsvarar 33 respektive 4,5 miljarder svenska kronor. Så ser facit ut när betalleverantören PayPal rapporterar sina siffror för årets andra kvartal.

Svagare prognos för Q3

Och för företaget, som nyligen dumpades av sin forna lagkamrat Ebay, är det mer än vad marknaden hade väntat sig. Det rapporterar Reuters, som skriver att PayPal tjänade en cent mer per aktie än vad marknadens analytiker hade förutspått i snitt.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Ebay slänger ut PayPal - lanserar egen betaltjänst

Men trots det starka andra kvartalet håller PayPal igen förväntningarna inför hösten. Under det tredje kvartalet är bolaget inställt på att nå en omsättning på mellan 3,62 och 3,67 miljarder dollar, vilket kan jämföras med de 3,71 miljarder som samma analytiker hade sett framför sig.

Vill inte bara vara en e-handelskassa

Enligt Reuters har har PayPal under de senaste åren ansträngt sig för att vara något mer än bara en "checkout-knappar på e-handelsplattformar", och i maj meddelade bolaget att det gjort sin största investering någonsin i form av svenska iZettle.

- PayPal har åtagit sig att vara en omfattande plattform för digital betalning med kompletta lösningar för våra kunder, eftersom världen snabbt digitaliseras både inom detaljhandel och finansiella tjänster, säger Dan Schulman, Chief Executive på PayPal, i ett konferenssamtal angående rapporten.

Ebay sålde PayPal redan 2015, men har fortsatt att använda sig av bolagets tjänster fram tills alldeles nyligen.

LÄS ÄVEN: PayPal gav Ebay draghjälp en sista gång

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!