Stadiums burkinigåta löst – tillbaka på sajten igen

"Ser över hur detta kunnat ske".

Med rubriken "Burkini försvann mystiskt från sportkedjans sajt efter kritik i sociala medier" kunde SVT i går berätta att ett badplagg av modellen burkini inte längre fanns till försäljning i Stadiums e-handel. Besökare som ville gå in på sidan möttes istället av en text om att något hade gått fel och att sidan inte kunde visas. 

Möttes av kritik i sociala medier

Dagen innan försvinnandet hade Stadium gått ut med att företaget skulle börja sälja det omdebatterade badplagget, och kritiken i sociala medier ska enligt SVT inte ha låtit vänta på sig. Nyheten om den saknade burkinilänken plockades upp av flera medier, och spekulationerna om vilken roll allmänhetens kommentarer hade haft i det hela tog genast fart.

Annons
Annons

Varför sajten till produkten inte längre fungerade var under gårdagen oklart, men Stadium lät i ett mejl till SVT Nyheter meddela att företaget felsökte varför produkten inte syntes. Omniaktören ska också ha framfört att Stadium "tar starkt avstånd från religion, politik, kultur, tro, etnicitet och annat som inte hör till sportens värld".

"Problem som visade sig vara avancerade"

Nu kan dock Ehandel.se avslöja att det "mystiska försvinnandet" verkar vara uppklarat, och att den aktuella burkinin åter går att beställa hem. Felsökningen verkar alltså ha gett resultat.

Vi tog kontakt med Stadium för att fråga vad det egentligen var som hände.

- Burkinin försvann från vår svenska sajt under torsdagen på grund av tekniska problem som visade sig vara avancerade. Den kunde sedan bara ses för inloggade medlemmar, vilket vi arbetade intensivt med fram till i morse för att återställa. Det är nu åtgärdat och vi ser över hur detta kunnat ske, skriver Angelica Larsson, informationschef på Stadium, i ett mejl till redaktionen.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!