Svensk Hemleverans får ny VD

Produktionschefen kliver uppåt.

I våras berättade vi att en tidningsjätte, nämligen mediakoncernen Norrköpings Tidningars Media AB (NTM), hade bildat ett hemleveransföretag. Tanken var att e-handelspaket skulle kunna levereras hem till kunderna med morgontidningen. Det nya företaget fick namnet Svensk Hemleveran och nu meddelar bolaget att de får en ny vd i Mattias Ternstedt.

LÄS ÄVEN: Tidningsjätte bildar nytt leveransföretag

Annons
Annons

Detta efter att Svensk Hemleverans tidigare vd, Jan Persson, går vidare och istället blir vd för Pressens Morgontjänst, Premo. 

"Lokal konkurrent till PostNord"

Mattias Ternstedt är i dagsläget regionchef för Svensk Hemleverans verksamhet i Östergötland och småland, samt produktionschef. Han är IT-ingengör i botten och även utbildad projektledare.

- Vi är mycket glada över att Mattias tar det viktiga uppdraget som vd för Svensk Hemleverans. Svensk Hemleverans har gått från att vara ett distributionsbolag för våra morgontidningar, till att ha en position som en stark lokal konkurrent till PostNord, med distribution av post, paket, gods, matkassar, färskt morgonbröd och mycket mer. Här har Mattias, i samverkan med sina kollegor, varit en drivande kraft, säger NTM:s koncernchef Lennart Foss, i ett pressmeddelande.

"Har ett unikt distributionsnät"

Mattias Ternstedt ser nu fram emot att få utveckla verksamheten ytterligare.

- Det är jätteroligt och en stor utmaning att jag får det här förtroendet av koncernledningen. Svensk Hemleverans är inne i en extremt viktig utveckling, där vi har ett unikt distributionsnät, samtidigt som e-handel och logistiktjänster accelererar. Detta är något som ger oss stora möjligheter. 

Bland annat så vill han bidra till att Svensk Hemleverans ytterligare minskar sin miljöpåverkan.

- Vi kommer att lägga fokus på nya affärer, samt på att minska vår påverkan på miljön. Vi kommer även att vidareutveckla vårt starka team, så att vi blir ännu mer kompetenta att möta våra utmaningar, avslutar Mattias Ternstedt.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!