Tobias Engstrand lämnar – han tar över jobbet på CoolStuff

"Kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta".

När Tobias Engstrand, som då hette Johansson, för två år sedan lämnade sitt arbete på Teknikdelar för att bli Country Manager på CoolStuff, såg han fram emot att ta sig an de utmaningar som det nya jobbet förde med sig.

LÄS ÄVEN: CoolStuff hämtar sin nya landschef från Teknikdelar.se

Annons

Sedan dess har CoolStuff haft en omfattande tillväxt, och bolaget slutade sitt senaste verksamhetsår på över 200 miljoner kronor i omsättning.

"Dags för nya utmaningar"

Men alla sagor har ett slut och nu har det blivit dags för Tobias Engstrand att lämna CoolStuff, där han senast haft rollen som marknadschef. Han kommer framöver att arbeta med sin egen konsultverksamhet, men säger sig vara öppen "om rätt tjänst dyker upp".

- CoolStuff kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta och tiden har varit fantastisk. Jag är oerhört stolt över att ha varit med och byggt upp ett fantastiskt team och riktigt härligt att slå 200-miljonersvallen detta året. Dessutom väldigt stolt över allt som vi har åstadkommit tillsammans och över bolagets utveckling, skriver han i ett meddelande till redaktionen.

Varför väljer du att gå vidare?

- Jag har lärt mig jättemycket på CoolStuff och nu är det dags för nästa fas för bolaget och för egen del är det dags för mig att gå vidare till nya utmaningar.

"Har sneglat med stor beundran"

Tobias Engstrand kommer att ersättas av Johan Norin. Han arbetar för närvarande som Digital Channel Manager på Panduro Hobby.

Johan Norin ser fram emot det nya uppdraget på CoolStuff, som han säger sig ta sig an med stor ödmjukhet.

- Det är ett välkänt varumärke som man genom åren har sneglat på med stor beundran så det är oerhört spännande att nu vara en del av verksamheten. Framåt hoppas jag kunna förvalta, men också förädla, det som vi redan i dag gör så fantastiskt bra. Jag har också tydliga förhoppningar om att även kunna tillföra lite nya intressanta dimensioner för framtida tillväxt, säger Johan Norin om sitt nya jobb.

Annons

Johan Norin tillträder sin nya tjänst på CoolStuff i mitten av december.

Annons