Trafikrekord när donutprylar nådde svensk e-handel

"Intresset har varit mycket stort".

Kedjan Dunkin Donuts fick ett svalt mottagande på den svenska marknaden och till slut blev konkursen ett faktum. Men i samma veva fick företagets utrustning nytt liv i e-handeln, när allt från kyldiskar till papperspåsar lades upp på auktionssajten PS Auction.

LÄS ÄVEN: Donutkedja i svensk konkurs - utrustningen säljs på nätet 

Annons
Annons

Och när vi hör av oss för att fråga hur det går med försäljningen får vi besked om att köksutrustning verkar vara efterfrågat bland e-handelskunderna.

- Vi har haft trafikrekord och många har varit inne och tittat och registrerat sig för budgivning. Så vi har haft de bästa förutsättningarna för att avyttra utrustningen, skriver Per Henriksson, vd på PS Auction, till Ehandel.se.

"Allt fler större företag budar"

Auktionen skulle egentligen ha avslutats den 16 augusti, men med tanke på det stora intresset - och att det fortfarande fanns föremål att sälja - valde PS Auction att hålla budgivningen öppen ett tag till.

- Det är tydligt att allt fler ser en möjlighet att komplettera sin verksamhet med utrustning som är begagnad. Dunkin Donuts-auktionen följer också ett nytt mönster där allt fler större företag är inne och budar.

Vilka är intresserade av den här typen av varor?

- Företag som ser värde dels i att göra en bra affär och dels att man tänker i cirkulära termer. Det är restauranger men även företag med personalmatsal som kompletterar, skriver Per Henriksson, och fortsätter:

- Sedan har vi en del kunder som köper, fixar till och säljer vidare. Så det finns ett liv efter detta för alla prylarna.

Gissar på tio procent av nypriset

Hur mycket PS Auctions får in på Dunkin Donuts utrustning återstår att se. 

Annons
Annons

- Pengamässigt vet vi inte var det slutar riktigt ännu men en gissning är att vi kanske får ut tio procent av nypriset. Vilket är ganska bra med tanke på att utrustningen i flera fall är väldigt specifik för denna typ av produkt, avslutar Per Henriksson.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!