Wikinggruppen köper bolag av e-handelsveteraner

"All service och kompetens man behöver som e-handlare".

Företaget Wikinggruppen, som bland annat erbjuder en färdig e-handelsplattform, blev nyligen uppköpta av jätten Visma. Nu står det klart att även Wikinggruppen är i köpartagen.

LÄS ÄVEN: Visma fortsätter segertåget - köper även Wikinggruppen

Annons
Annons

Wikinggruppen lägger vantarna på Norrköpingsföretaget Synlig. Som namnet antyder hjälper Synlig andra företag att synas på nätet. Företaget, som startades av Wiktor Söderström och Tim Svensson, riktar sig specifikt till e-handlare som vill öka sin försäljning.

- Vi har dels varit leverantörer till e-handlare, drivit e-handelsbolag själva och hunnit med några entreprenörsresor däremellan. Vi har startat Synlig för att vi verkligen gillar dialogen och möjligheterna som kommer av att arbeta tillsammans med drivna entreprenörer, säger grundarna i ett uttalande på sajten.

LÄS ÄVEN: Tim Svensson om insikterna efter att ha bytt sida

I och med uppköpet kommer Wikinggruppen nu även kunna erbjuda sökmotoroptimering, digital annonsering och mediestrategier till sina kunder.

- I princip all service och kompetens man behöver som e-handlare kommer nu att finnas tillgängligt under samma tak vilket gör att det blir enklare att utveckla sin e-handel och få den att nå sin maximala potential, säger Jonte Bergman, vd på Wikinggruppen, i ett pressmeddelande.

"Wikinggruppens samlade kompetens"

Tim Svensson och Wiktor Söderström är samtidigt nöjda med affären och de ska redan idag ha många kunder hos Wikinggruppen.

- Både för oss och våra kunder var affären strategiskt rätt. En ökande andel av våra kunder har sin e-handel hos Wikinggruppen idag och vi kan se en bra resultatutveckling i de butiker som vi hjälpt med den digitala marknadsföringen. Att verksamheten nu blir en del av Wikinggruppens samlade kompetens kommer leda till ökade möjligheter för de e-handlare som vill öka sin försäljning, säger Tim Svensson och Wiktor Söderström i ett gemensamt uttalande.

Köpeskillingen delges ej. Synlig kommer fortsatt att ha ett kontor i Norrköping, men kommer att ingå som en del i Wikinggruppen samt därmed indirekt bli en del av Visma-koncernen.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!