Footway köper RunForest och gör ”en Heppo”

Nyligen fick vi veta att nätbutiken Roliga Prylar tagits över av Sortiment.se. Detta efter att e-handelsfonden Net Departo gått över till att primärt satsa på passiva investeringar. Nu tar nätbutiken Footway över deras andra aktiva innehav, löparskobutiken RunForest.

Skobutiken Footway älskar att köpa upp konkurrenter. De har lagt beslag på två stora aktörer i Heppo och Brandos. Nu förvärvar de en mindre nätbutik i RunForest som dock ska ha fångat upp en trogen skara löparskokonsumenter.

- RunForest har gjort ett fantastiskt arbete med att bygga en lojal kundkrets med inriktning mot löparskor på kort tid. Marknaden för löparskor är spännande och i kombination med vårt stora fokus på kundupplevelse och service tror vi att affären kommer att stärka vår position inom segmentet genom att kunna leverera en ännu bättre kundupplevelse för varje unik kund, säger Daniel Mühlbach, grundare till Footway.

Annons

RunForests svenska, danska, finska och norska nätbutik tar oss idag direkt till Footways hemsida och deras sortiment av löparskor.

RunForest existerar alltså ej mer som en separat enhet. En taktik man även använde vid köpet av Heppo, men inte för Brandos som idag fortfarande existerar som en självständig nätbutik. Försäljningstakten sägs ligga på 20 miljoner kronor per år för RunForest.

Annons