Black Friday väntas omsätta 6,5 miljarder kronor

PostNord laddar för rekord.

Under årets Black Friday och den efterföljande helgen kommer svenskarna att handla för 6,5 miljarder kronor. Det enligt en konsumentundersökning som PostNord har genomfört. Om prognosen blir verklighet skulle det innebära att omsättningen i år ökar med 22 procent jämfört med förra året.

Inte lika stark tillväxt som i fjol

Som vi tidigare har berättat förväntar sig PostNord att 900 000 paket kommer att passera genom företagets terminaler i helgen. För att klara av utmaningen som Black Friday innebär, har logistikaktören stärkt upp med tusentals extra medarbetare.

Annons

LÄS ÄVEN: PostNord tar in 3 000 för att hantera Black Friday

- Jag tror garanterat att vi kommer att spränga 6 miljardersvallen för ett enskilt dygn i år. Tillväxttakten däremot kommer troligen inte bli lika hög som i fjol, vilket delvis beror på de redan höga volymerna. Black Friday har också spridit ut sig och innebär numera kampanjer hela veckan, säger Carin Blom, detaljhandelsanalytiker på PostNord, i ett pressmeddelande.

Minst en av fyra ska handla

Enligt konsumentundersökningen, som PostNord har genomfört i samarbete med Kantar Sifo, planerar en av fyra personer att handla i samband med Black Friday. En nästan lika stor grupp hade dock inte bestämt sig för om de skulle handla eller inte när undersökningen genomfördes, vilket skulle kunna innebära att antalet shoppare blir fler än förväntat.

LÄS ÄVEN: BF-larmet: "Orolig att PostNords prognos är i underkant"

Annons