Funera lanserar personlig rådgivning via videotjänst

Den nätbaserade begravningsbyrån erbjuder nu kunderna möjligheten att träffa en rådgivare virtuellt för att få hjälp att planera och beställa begravningen.

Nätbaserade vårdcentraler som Kry.se och Min Doktor gör det möjligt för patienter att träffa en läkare med hjälp av videomöten. Nu följer Funera, som sedan 2013 erbjuder begravningstjänster på nätet, exemplet genom att lansera en livestreamad videotjänst.

Något som innebär att kunderna kan träffa en rådgivare virtuellt för att få hjälp att planera och beställa begravningen.

Annons

– Många kunder uppskattar det personliga mötet men även att kunna sitta hemma när de beställer begravningar. Med vår videotjänst är vi faktiskt inte bara den första begravningsbyrån i Sverige utan även en av de första i världen som kan erbjuda ett personligt möte på distans vid planering av begravningar, säger Dennis Jillvert, vd på Funera.

Kan visa alternativ på skärmen

Efter att kunden bokat en tid för rådgivning via videotjänsten får de en länk som används för att logga in och det enda som behövs är en dator med Internetuppkoppling. En webbkamera är inte nödvändig då det endast är kunden som ser rådgivaren och inte tvärtom.

Rådgivaren kan även via en interaktiv skärm visa olika alternativ på exempelvis begravningsblommor och kistor direkt för kunden.

– Vi är måna om att hela tiden utveckla våra tjänster till kunderna och därför känns det viktigt att använda sig av de tekniska lösningar som finns i dag för rådgivning på distans. Den möjligheten som redan finns inom vården för patienter att möta sin läkare online tycker jag är ett lysande exempel, säger Dennis Jillvert.

Annons