80 000 nya lagerjobb hos Amazon under julhandeln

Ett säkert jultecken är att Amazon plockar in ett gäng säsongsanställda lagerarbetare. Så även i år och inför årets stundande julrusch är det fler än någonsin. Inte mindre än 80 000 säsongsarbetare tar snart plats i e-handelsjättens distributions- och sorteringscentraler i USA.

2012 var Amazon tvungna att säsongsanställda 50 000 lagerarbetare för att klara av julhandeln, i fjol utökades den siffran till 70 000. I år kommer det att bli ytterligare några fler.

Amazon meddelar nämligen att man i år kommer att behöva 80 000 säsongsanställda till sina distributions- och sorteringscentraler för att klara av vad som komma skall.

Annons

– Vi är glada över att skapa 80 000 säsongsarbeten, varav tusentals kommer att leda till heltidsanställningar med förmåner som börjar från dag ett, och med innovativa program för framtida yrkesval som gör det möjligt för anställda att fullfölja sin utbildning, säger Mike Roth, vice vd för Amazons verksamhet i Nordamerika.

Tusentals får heltid

Amazon har idag fler än 50 distributionscentraler i USA och ett 15-tal sorteringscentraler. Flera av dessa kommer efter julhelgen att behöva ny personal på fast basis. Något som vi sett vid ett flertal tillfällen i år.

– Hittills i år har mer än 10 000 säsongsanställda i USA fått fasta heltidsjobb och vi ser fram emot att kunna erbjuda tusentals andra samma möjlighet efter den här julen, säger Mike Roth.

 

Källa: Press

Annons