Byggvarulistan tar klivet in på den norska marknaden

Prisjämförelsesajten, med Martin Timell som en av investerarna, räknar med snabb tillväxt tack vare ett samarbete med Norges största forum för gör-det-självare.

Byggvarulistan.se lanserades 2014 och hjälper hemmafixare att jämföra priser på byggvaror. I somras utökades tjänsten med byggbeskrivningar där konsumenten kan söka efter färdiga byggprojekt, få kompletta inköpslistor och se vilket byggvaruhus som är billigast.

Nu är det dags att ta nästa kliv och i samarbete med det norska "gör det själv"-forumet Byggebolig.no tar Byggvarulistan klivet in på den norska marknaden.

Annons
Annons

Byggbranschen på nätet ökade med 38 procent i Sverige under förra året, men i Norge är trycket ännu hårdare enligt, företagets VD Magnus Svensson.

– I Norge lägger man mer pengar på renovering och nybyggnad än vad vi gör i Sverige per person. Gör-det-själv-marknaden är väldigt stor så för oss är det ett naturligt nästa steg och vi är otroligt glada att ha hittat en partner som ByggeBolig.no, säger Magnus Svensson.

Fullskalig lansering i sommar

Målet är att rulla ut en enklare version av Byggvarelisten.no. under februari månad och en fullskalig prisjämförelsesajt till sommaren. Och man förväntar sig att en snabb tillväxt på den norska marknaden med hjälp av den trafik som ByggeBolig.no har idag.

– Vi har en stabil teknisk plattform och nu får vi ett första test på skalbarheten. Det blir ett spännande år där vi tillsammans med ByggeBolig.no bygger vidare mot ett bra internationellt koncept, säger Byggvarulistans CIO Patrik Dahlén.

Tillsammans äger Magnus Svensson och Patrik Dahlén 42 procent av bolaget som i somras plockade in 1 miljon kronor i riskkapital. Bland de som investerat i Byggvarulistan finns TV-snickaren Martin Timell, som förutom att han sitter i bolagets styrelse, även hjälper byggkedjan Bolist i deras onlinesatsning.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!